Presentatie nieuwe impuls Collectieve Erkenning maandag 25 oktober 2021 met livestream

Op maandag 25 oktober aanstaande lanceert staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS het plan ‘Collectieve Erkenning Indische gemeenschap in Nederland – een extra gebaar 2021-2024’. Hij presenteert dit plan tijdens een openbare digitale bijeenkomst waar Museum Sophiahof te Den Haag u van harte voor uitnodigt.

Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over de initiatieven in het kader van het extra gebaar voor de Indische en Molukse gemeenschap. De live uitzending komt rechtstreeks vanuit Museum Sophiahof, de Indische pleisterplaats in Den Haag.

Heeft u interesse? Op de site van het museumsophiahof.nl staat de link naar de livestream. Ook kunt u het officiële youtube kanaal van het ministerie van VWS kijken. Update: hier de rechstreekse link: livestream VWS 25 oktober

Naast Paul Blok zelf komt ook historicus Hans Goedkoop aan het woord en vindt er een ronde-tafel-gesprek met de jongere generatie over het vergroten van kennis over de Nederlands-Indische geschiedenis plaats.
Tenslotte zal officieel de commissie ‘Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië’ live gepresenteerd en geïnstalleerd worden.
Het belooft een mooie sessie te worden die u vanuit uw eigen huiskamer of werkplek digitaal kunt volgen.

Voor meer informatie over de achtergrond van deze impuls kunt u nu al meer lezen op de deze link van de rijksoverheid waarin wordt beschreven hoe de plannen voor de besteding van ruim 20 miljoen voor de Indische gemeenschap vorm krijgen